«رونامه جوان» نیز در گزارش با عنوان «وین منتظر تصمیم اوباما

روزنامه‌های امروز سه‌‌شنبه نهم تیر همچنان مهم‌ترین عنوان‌های خود را به مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای 5+1 اختصاص داده‌اند. در این میان همه روزنامه‌ها سعی کرده اند ‌با گزارش‌های مختلف، موانع دستیابی به توافق هسته‌ای پیش از پایان ضرب‌الاجل را بیان کنند.

در این میان، موضوعات سیاسی پیش روی انتخابات اسفندماه بازار داغی دارد. به نحوی که روزنامه های اصلاح طلب همچنان به دنبال موشکافی در مورد فعالیت های احمدی نژاد هستند و رونامه های اصولگرا به دنبال ایجاد فضای وحدت میان این طیف سیاسی هستند.

در ادامه می‌توانید روایت تابناک از مهم‌ترین مطالب روزنامه‌های سه شنبه نهم تیرماه را مرور کنید.

در «روزنامه کیهان»، حسین شریعتمداری یکی از معدود یاداشت های روز را در مورد موضوع مذاکرات هسته ای به صورت بدبینانه به قلم درآورده است. وی در این یادداشت با تیتر «دو سوی این نقشه راه» ضمن پرداختن به مفهوم توافق خوب می نویسد: «‌بر خلاف تصور برخی از دوستان که روزهای پیش‌ روی را مرحله پایان مذاکرات تلقی می‌کنند و احتمال دستیابی به یک توافق را دور از انتظار نمی‌بینند، با قاطعیت و به یقین می‌توان گفت که هیچ توافقی در پیش نخواهد بود، و باز هم مانند 12سال گذشته، مذاکرات در مرحله پایانی خود با شکست روبرو می‌شود مگر آن که یکی از دو حالت اتفاق بیفتد. اول آن که ما از حق مسلم و قانونی خود که حفظ صنعت هسته‌ای کشورمان است دست بکشیم و به تعبیر رهبر معظم انقلاب «به یک کاریکاتور از فعالیت هسته‌ای و تابلوی بی‌محتوا» تن بدهیم و حالت دوم این که، حریف با دست کشیدن از نگاه سلطه‌جویانه خود، برخورداری ایران اسلامی از صنعت هسته‌ای را بپذیرد. ولی هیچیک از دو حالت یاد شده در افق پیش‌روی دیده نمی‌شود بنابراین، از هم‌اکنون به جد می‌توان پیش‌بینی کرد که توافقی در میان نخواهد بود و از آنجا که طرف مقابل قواعد بازی و اصول مذاکرات را رعایت نکرده و بر خلاف روال تعریف شده مذاکرات، موضوع مذاکره ـ کف مذاکره ـ را که برخورداری ایران از صنعت هسته‌ای بوده است، دور زده است، به عنوان عامل اصلی شکست مذاکرات شناخته می‌شود. روشنگری مستند در این‌باره وظیفه‌ای است که علاوه بر دست‌اندرکاران مذاکرات هسته‌ای برعهده همه جریانات سیاسی- صرفنظر از سلیقه‌های متفاوت آنها- نیز هست و باید در انجام این وظیفه، دولت و تیم هسته‌ای را همراهی کنند‌».


«روزنامه ابتکار» نیر یک خود را به فعالیت های انتخاباتی نزدیکان سابق احمدی نژاد اختصاص داده است. این روزنامه در این گزارش با عنوان «میانبرهای احمدی نژاد برای فعالیت های یکتا» می نویسد: «بر خلاف تاکید مکرر مسئولین وزارت کشور مبنی بر غیرقانونی بودن تشکل سیاسی یکتا، احمدی نژادی ها برای دور زدن قانون مسیری تازه ای پیدا کرده اند. سیدمحمد حسینی (وزیر سابق ارشاد) عضو هیئت موسس جبهه یکتا ضمن تأکید بر اینکه جبهه «یکتا» بنا دارد در کل مسائل کشور تأثیرگذار باشد گفته است که جبهه «یکتا» حالت یک حزب و تشکل رسمی سیاسی را ندارد بلکه یک جبهه گفتمانی است. وزیر ارشاد فرهنگ اسلامی دولت دهم در گفت و گو با فارس با بیان اینکه ما تاکید داریم تا گفتمان امام(ره) و رهبری را در کشور تبیین و تعریف کنیم و این مسأله یکی از محورهای اساسی ما است، تصریح کرد:‌ این مجموعه به طور طبیعی می‌تواند در مقاطع حساسی نیز تاثیرگذار باشد.وی تاکید کرد: جبهه «یکتا» هم‌راستا با اهداف اصولگرایان حرکت خواهد کرد و با آنان هماهنگ خواهد بود. از سوی دیگر، کامران دانشجو وزیر علوم در دولت دهم در گفت و گو با فارس به اظهارات مقامات وزارت کشور مبنی بر غیرقانونی بودن فعالیت جبهه یکتا، واکنش نشان داد و اظهار کرد:‌ بنده خودم در وزارت کشور معاونت سیاسی را در دولت دهم برعهده داشتم بنابراین معتقدم ایراد دوستانه از منظر حزبی است.وی ادامه داد:‌ آن تعریفی که مقامات فعلی وزارت کشور در مورد جبهه دارند حضور 5 حزب و یا بیشتر است اما در گذشته دو حزب هم می‌توانستند یک جبهه راه اندازی کنند البته قانون جدید هنوز در مجلس شورای اسلامی تصویب نشده است اما در عین حال ما یک جبهه گفتمانی تشکیل دادیم مگر در مسیر گفتمان امام و رهبری حرکت و‌آن را مطالبه کردن مجوز می‌خواهد.


روزنامه اصلاح طلب «شرق» نیز در گفت و گو با محمدرضا تاجیک با تیتر «‌بازگشت به دقایق سازنده٧٦» به رونمایی از مانیفست نواصلاح گرایی پرداخته است. در بخشی از این مصاحبه می خوانیم که« تاجیک معتقد است همان‌طورکه مفهوم آزادی توانست محور عمومی جنبش اصلاحی در سال ٧٦ تلقی شود، اما به مثابه مسأله‌ای که هنوز برطرف نشده کماکان می‌تواند مسأله عمومی باشد. به اعتقاد تاجیک اصلاحات پروژه‌ای ناتمام است که با قابل‌فهم‌کردن و به‌روزکردن آن برای نسل جدید می‌توان از آن تعبیر به نو‌اصلاح‌گرایی کرد. نظریه‌ای که شاید به‌جرئت بتوان گفت در حال تبدیل‌شدن به یک ایدئولوژی است و تاجیک مانیفست آن را تدوین کرده و به‌زودی در قالب کتاب منتشر خواهد شد، ایدئولوژی به‌ مثابه تئوری راهنمای عمل نه برای تاریخ، بلکه برای تاریخ‌ها. او در این مسیر با رئیس دولت اصلاحات، سعید حجاریان، عارف و دیگر نظریه‌پردازان هم مشورت کرده است‌».

صادق زیبا کلام نیز در ستون یادداشت این روزنامه با عنوان «ظریف‌کاری «ظریف» به موضوع مذاکرات هسته ای پرداخته است. وی در این مقاله سعی کرده است که علت سفر ظریف به تهران را قطعی بودن توافق معنا کند و در همین رابطه می نویسد،« آمدن دقیقه ٩٠ دکتر ظریف به تهران اگرچه از پیش برنامه‌ریزی‌شده اعلام شد، اما برخی رسانه‌ها از رایزنی‌های او در تهران برای آخرین جمع‌بندی‌ها و سپس بازگشت وی به وین خبر دادند. این امر می‌تواند مبین این نکته باشد که توافق نهایی پیش‌روی طرف‌ها قرار دارد وگرنه دلیلی برای این اقدام وجود نداشت. اگر احتمالا بن‌بستی به وجود آمده بود، یقینا او به‌جای گرفتن این تصمیم، در هتل کوبورگ می‌ماند و تلاش می‌کرد با چانه‌زنی‌های دشوار که تخصص وی است، بن‌‌بست‌شکنی‌ کند‌».


«روزنامه آرمان» نیز امروز عکس یک خود را به آقای مرتضوی و پرونده قضائی وی اختصاص داده است و در گزارشی با تیتر «‌پرونده مرتضوی در پیچ‌آخر» به مصاحبه با سعید مرتضوی می پردازد و در ادامه می نویسد، «‌قاضی محمدرضا محمدی‌کشکولی در مورد آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی و اینکه آیا استعلاماتی که قرار بود از سازمان تامین‌اجتماعی و وزارت رفاه به دادگاه ارسال شود، موثر بوده است، گفت: پاسخ استعلامات به دادگاه ارسال شد اما ناقص بود و درخواست کردیم کامل ارسال کنند. قاضی پرونده رسیدگی به اتهامات سعید مرتضوی افزود: احتمالا دادگاه تا دو جلسه دیگر به پایان می‌رسد. وی در مورد اینکه آیا تا دو جلسه دیگر تمام پرونده‌های مفتوح در مورد این متهم به پایان می‌رسد، گفت: هر سه پرونده این متهم را تلاش می‌کنیم تا دو جلسه دیگر یعنی در نیمه نخست امسال به پایان برسانیم‌».


«رونامه جوان» نیز در گزارش با عنوان «وین منتظر تصمیم اوباما» به موضوع مذاکرات هسته ای می پردازد و در بخشی از گزارش خود بیان می کند که «قرار است جمع‌بندی مونیز و کری توسط اوباما، جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور و سوزان رایس، مشاور امنیت ملی و برخی دیگر از مشاوران ویژه رئیس‌جمهور امریکا مورد بررسی قرار گرفته و قبل از بازگشت وزیر خارجه ایران به محل مذاکرات هسته‌ای تصمیم نهایی در خصوص آن صادر شود. اگر خبری که مهر از وین منتشر کرده درست باشد، معنی و مفهوم تلویحی آن این است که حالا این رئیس‌جمهور امریکاست که با توجه به چهارچوب هایی که طرف ایرانی طی دو روز مذاکره مشخص کرده، درباره توافق یا عدم توافق با ایران تصمیم بگیرد. این در شرایطی است که اوباما، از یک طرف با فشار کنگره برای امتیازگیری بیشتر از ایران روبه‌رو است و از طرف دیگر نمی‌خواهد فرصت طلایی توافق با ایران را از دست بدهد و باید نظر نهایی خود را نسبت به روند مذاکرات اعلام کند‌».


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.